Behandeling slaapapneu

Krijg meer energie en ademruimte!

door het contact met jezelf te verbeteren

Ondanks gebruik CPAP, APAP, MRA of andere ingreep
toch...

Behandeling slaapapneu

"Ik help mensen met obstructieve slaapapneu,
aan meer energie en ademruimte,
naast het gebruik van reguliere hulpmiddelen,"

En los te komen van verwachtingen waar zij voorheen aan moesten voldoen, zodat ze met vertrouwen in hun lichaam weer liefde en voldoening uit hun dag en relaties halen

Ademhaling

Een Mioka slaapapneu behandeling is kijken naar datgene wat je in jouw leven vasthoudt

Het klinkt zo vanzelfsprekend, een vrij leven. Je wil je leven vormgeven zoals dit goed voelt voor jou en toch word je belemmert in je energie en vrije ruimte door:
 • controle en dwang om het juiste te moeten doen
 • te moeten voldoen aan de eisen en verwachtingen van anderen
 • de wereld die instort als jij er niet bent om het op te lossen/op te vangen
Je gaat steeds meer vrijheid ervaren door lichaamswerk en ademhalingswerk. Het brengt jou in contact met jezelf en voelt wat voor ruimte dit geeft. Ruimte om vrij te ademen, niet meer gebonden aan oude overtuigingen en richting te geven aan jouw leven en hier vorm aan te geven. Bewustwording hierin geeft jou inzicht in welke belemmeringen invloed hebben op de vrijheid die jij ervaart.

"Mijn missie is om bij te dragen aan het creëren van ruimte en verdieping voor gevoel, zodat jij tot de kern kunt komen van jouw klacht en vraagstuk"

Gespecialiseerd in behandelingen voor slaapapneu cliënten

Slaap heeft mij altijd gefascineerd, mede door de nachtmerries die ik zelf heb gehad tot mijn 25e en deze ben gaan behandelen door bewust te worden van mijn droomstaat tijdens mijn slaap (lucide dromen). Ook wat het verband van de nacht is met de dag boeit mij enorm en mijn onderzoek heeft uitgewezen dat slaapapneu (symptomen) / osas niet alleen zijn oorsprong heeft in de nacht (verslappen luchtwegen).

Een jaar lang heb ik onderzoek gedaan naar (symptomen van) slaapapneu en in dat jaar alleen mensen behandelt met slaapapneu.

Vanuit dit onderzoek weet ik uit ervaring dat jij veel verantwoordelijkheid op je neemt. De lat heel hoog legt voor jezelf om met de minimale energie die jij hebt, toch de dag door te komen. Ook dat je gewend bent om te touwtjes in handen te hebben, en als anderen het niet lukt, om het dan zelf te doen.

Dat het vertrouwen in jouw eigen lichaam tot een dieptepunt is gezakt, en dat je moeite hebt om je leven in te richten zoals jij dat wenst in te richten. Je relatie(s) lijden onder je prikkelbaarheid en hoge stress die je hebt door het ontbreken van energie, hierdoor wordt de intimiteit en positieve energie binnen je relatie minder en moeilijker te vinden. Het doet ook een beroep op je verantwoordelijkheidsgevoel om dingen zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen en draaiende te houden.

Visie
Micha Uspessij

Ook jij kunt vrijer gaan ademen en voldoening halen uit je dag!

Ervaringen van mijn cliënten

Micha is een heel professioneel en ervaren masseur. Hij is open, integer, gedreven en doelgericht.

Ik heb sessies gehad om te onderzoeken of deze helpen bij slaapapneu / slaapproblematiek. Dit waren interactieve sessies, dus samen aan het werk.
Micha's aanpak is in mijn ogen een combinatie van psychotherapie, haptonomie en massage. Samen patronen ontdekken/benoemen, samen bekijken hoe je het anders kunt benaderen om het beter voor jezelf te maken.
In elke behandeling stond een pijnpunt centraal (mentaal en fysiek). Direct resultaat was dat mijn lichaam na de behandeling prettiger aanvoelde. Een behandeling werkt op de psyche langer door.
Gevolg is dat ik me bewuster ben van mijn handelen en de mogelijkheden om daarin aanpassingen te doen. Door de dag heen ben ik me bewuster van mijn ademhaling.
Het effect op mijn slechte slapen is niet direct zichtbaar, maar ik ben ervan overtuigd dat dit langer tijd en meer aandacht nodig heeft.


'Via een oproep op linkedin ben ik in contact gekomen met Micha van Mioka.
Micha zocht mensen die slaapapneu hebben. Hij wilde onderzoek doen naar behandeling daarvan via holistische massage. Micha is een open, vriendelijke en lieve man.

Micha is betrokken, rustig en doelgericht. Samen met mij heeft hij voor elke sessie een doel en een behandelplan bepaald door intuitie en kennis te combineren.
Tijdens de massage zijn er verrassende resultaten geboekt. Die hebben mij inzicht gegeven, en geholpen gebeurtenissen in mijn leven, die er toch meer toe doen dan ik dacht, een plekje te geven.
Een sessie wordt afgesloten met een evaluatie waarbij er dieper wordt ingegaan wat er gebeurde, wat voor gevoel daarbij kwam kijken, en of er thema’s aan het licht zijn gekomen die eventueel verder onderzocht kunnen worden.

De sessies met Micha zijn voor mij zeer waardevol, het slaapritme is iets verbeterd, en ik vind rust en inzicht door holistische massage.

Wil jij het vertrouwen in je lichaam terugkrijgen en met meer energie en ademruimte je leven vormgeven?

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Veel van mijn cliënten zijn sceptisch bij het horen van massagetherapie. Bij het horen van massage ontstaat al snel de associatie met ontspanningsmassage of sportmassage en “hoe kan massage nou bijdragen aan mijn slaapapneu?”

Een Mioka behandeling van slaapapneu is geen vervanging, maar complementair (aanvullend) aan wat jij al aan behandelingen doet of hebt gedaan. Slaapapneu verhelpen of verlichten is aanpassen van je levensstijl. En aanpassen gebeurt het meest efficiënt als jij bewust bent van wat er aangepast kan worden en je bereidwillendheid om veranderingen aan te brengen aan je leven.

Wat wij samen gaan doen is verder kijken dan de symptomen en klachten van slaapapneu / osas.
Ik combineer massage en coaching op een manier dat onbewuste processen naar boven komen, en de oorzaak naar het licht komt.

De therapie sessies richten zich op inzicht krijgen in wat jou overdag van je adem beneemt, dit kunnen allerlei situaties zijn, van bijv. stress, angst, afwijzing of verdriet.
Door inzicht te krijgen in deze processen, zal je ook inzicht krijgen hoe deze klachten zich hebben kunnen vormen tot een klacht.

Ik ben gediplomeerd massagetherapeut en heb mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met slaapapneu. Aangesloten bij een beroepsvereniging en geschillencommissie om de kwaliteit te borgen die jij van een therapeut mag verwachten.

Behandeling slaapapneu gericht op jouw klachten

Vooraf vindt een vrijblijvend en gratis inzicht gesprek plaats waarin we samen kijken welk pakket het beste bij jouw situatie past, zodat jij de beste begeleiding krijgt.

Kosten en wat het je oplevert

90,- per sessie van 75min*
 • Je gaat ruimte innemen en creëren met je ademhaling en in contact komen met je gevoel.
  Ruimte en aandacht geven aan je gevoel geeft erkenning aan vastzittende energie. Het geeft mogelijkheid om je adem en het leven te laten stromen.
 • Je gaat inzichtelijk krijgen welke overtuigingen zijn ontstaan die jou in je leven vasthouden.
  Door verbanden te leggen tussen heden, verleden en toekomst. Inzicht hierin geeft jou ruimte om nieuwe stappen te zetten, los van deze belemmeringen.
 • Je gaat het vertrouwen en de liefde herstellen voor jezelf en je lichaam.
  Door de liefde weer terug te vinden, zul jij je weer echt kunnen verbinden met je relatie(s) en je leven vorm kunnen geven in verbinding met jezelf en de ander.

*Aantal sessies is geheel afhankelijk in welk stadium jij in je eigen ontwikkeling zit, en kun je uitgaan van een minimum van 6 sessies.

Voor mij was het de eerste keer dat ik naar een holistisch masseur ging. Ik wist niet wat ik moest verwachten, en ging er met openhouding naar toe. Ik voelde mij gelijk bij jou op m'n gemak. Je hebt een professionele houding en serieuze interesse in mij als persoon. Ik had veel spanning in mijn lijf en je wist precies de punten te pakken, zowel lichamelijk als geestelijk, ik vond dit erg bijzonder. Je hebt mijn spanning met je massages uit mijn lichaam gehaald en mijn klachten verdwenen na een aantal sessies.

Dankzij Micha heb ik geleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam i.p.v. te negeren en door te rennen .
Hij is daarin een fantastische en integere begeleider, die de kunst verstaat om te triggeren zonder te pushen.


Veelgestelde vragen

Lees meer over wat ik uit het onderzoek heb gehaald in het blog artikel dat ik heb geschreven.

Het gratis inzichtgesprek is ervoor om helderheid te brengen in jouw hulpvraag en wat ik voor jou kan betekenen.
Voordat wij aan het traject gaan beginnen krijg je een vragenlijst toegestuurd die je dient in te vullen zodat ik een zo goed mogelijk beeld krijg van jou als persoon.
Voorafgaand aan elke sessie vind een korte intake plaats om af te stemmen waar wij aan gaan werken voor die sessie.

Op de massagetafel lig je alleen met je onderbroek/slip aan. Je ligt onder een grote massagehanddoek, en de delen die niet gemasseerd worden zijn bedekt met de massagehanddoek.

Een behandeling/sessie duurt 60-75 minuten.

Nee, de behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding van een zorgverzekeraar.

Vraag volledig vrijblijvend het gratis inzicht gesprek aan:

Openingstijden MIOKA:
Ma: 9u30-13u
Di: 9u30-18u
Wo: 8u-18u
Do: 8u-18u
Vr: 8u-18u

Keulenstraat 12 - 1.14
7418 ET
Deventer
06 12 71 59 29
info@mioka.nl

Dank voor het invullen!

Ik neem zo spoedig mogelijk
contact met je op

Warme groet,
Micha Uspessij
Mioka

Nieuwsbrief