Duurzame inzetbaarheid vergroten door Stoelmassage op het werk.

Duurzame inzetbaarheid vergroten

Een blogpost over hoe Mioka stoelmassages bijdragen aan het vergoten van duurzame inzetbaarheid.

We hoeven het niet te hebben over de waarde van lichamelijke gezondheid en de noodzaak van een actieve levensstijl. De waarde van gezondheid is elke dag zichtbaar en voelbaar.
Een manier om de gezondheid te bevorderen onder werktijd kan o.a. door middel van stoelmassages. Met regelmatige stoelmassages voel jij je als herboren en neemt jouw energieniveau toe.

In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van stoelmassages. De post zal ook beschrijven hoe deze massages een duurzame werkgelegenheidsstrategie zijn en hoe het de inzetbaarheid op de lange termijn vergroot.

Inhoud

Duurzame inzetbaarheid vergroten, 5 redenen waarom stoelmassage op de werkplek helpt.

Wat je misschien niet weet, is dat stoelmassage niet alleen goed is voor jouw lichamelijke gezondheid, maar dat het ook een geweldige manier kan zijn om jouw geestelijke gezondheid te verbeteren.
Hier zijn vijf redenen waarom inzetten van stoelmassages een goede strategie kan zijn voor werkgevers.

 1. Stoelmassage verbetert en vergroot je kijk op je (werk)omgeving en op het leven. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn nodig om op je best te zijn op je werk en daarbuiten.
 2. Stoelmassage verbetert stemming. Een onderdeel van op je best zijn op het werk is dat je je goed voelt. Het is aangetoond dat stoelmassage de stemming verbetert en stress vermindert.
 3. Stoelmassage verbetert focus. Zodra je voor jouw massage op de stoel zit, merk je misschien dat jouw focus naar jezelf verbetert en je de behoefte aan ontspanning echt op gaat merken. Ruimte geven voor jezelf zal ruimte geven aan jouw werkdag.
 4. Stoelmassage verbetert de productiviteit. Misschien merk je dat je gemotiveerder en minder gestrest bent, waardoor je productiever bent.
 5. Stoelmassage vermindert de kans op chronische klachten en blessures.

Hoe stoelmassage een duurzame werkgelegenheidsstrategie kan zijn.

Een stoelmassage lijkt misschien een luxe, maar er zitten èchte voordelen aan.

Veel werknemers voeren hun dagelijkse werkzaamheden vaak uit met een zekere mate van stress, wat leidt tot spanning en stagnerende prestaties. Stress wordt veroorzaakt door vele factoren, waaronder een gebrek aan tijd, slechte communicatie en een gebrek aan balans tussen werk en privéleven.
Een stoelmassage helpt duurzame inzetbaarheid vergroten, omdat het bijdragt om stressniveaus te verminderen en werkplezier te vergroten. Dit geldt met name voor personen die een lagere tolerantie voor stress hebben. Het proces van het ontvangen van een stoelmassage kan leiden tot het vrijkomen van de endorfines van het lichaam, wat kan helpen om stress te verminderen. Medewerkers tijdens hun werkdag een stoelmassage laten ervaren kan ook hun productiviteit verhogen.

Het is een geweldige manier om waardering te tonen voor jouw werknemers en klanten. Jouw klanten zullen ook zien als jouw bedrijf laat zien dat er in je werknemers geïnvesteerd wordt. Dit beeld draagt bij aan een bedrijfscultuur waar gezondheid, aandacht voor personeel, positieve sfeer en een gezonde werkomgeving onderdeel hiervan zijn en werkt inspirerend en motiverend.

Hoe weet je of stoelmassage op het werk iets voor jouw bedrijf is?

Stoelmassage is een groeiende trend in Nederland. En het is niet zomaar een trend, het is een strategie voor duurzame werkgelegenheid. Met een groeiend aantal werkenden in Nederland zijn stress en de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen een serieus punt van aandacht. Wanneer je stoelmassage overweegt, is het belangrijk om te weten wat je eraan zult hebben.
Je krijgt meer dan alleen een stoelmassage. Je zult in staat zijn om te ontspannen en spanning te verlichten, waardoor je je energieker en gemotiveerder voelt om te werken.

Afgezien van de voor de hand liggende voordelen van het verminderen van stress en spanning, biedt stoelmassage een aantal andere voordelen.

Het simpele feit dat aandachtige aanraking bijdraagt aan ontspanning van je zenuwstelsel, gaat weer helpen om je hartslag en bloeddruk te verlagen. Het gaat ook helpen om je geest te kalmeren en te ontspannen.

Voordat je begint, moet je weten of stoelmassage iets voor jouw bedrijf is.

 1. Zullen onze medewerkers zich op hun gemak voelen bij het idee om gemasseerd te worden?
 2. Kunnen onze medewerkers hun werk doen zonder de massage te onderbreken?
 3. Zullen onze medewerkers zich meer ontspannen voelen, wat op zijn beurt de productiviteit zal verhogen?

Als het antwoord ja is, dan is dit iets dat jouw bedrijf zou kunnen overwegen.

Vrijblijvend geeft Mioka proefmassages op jullie locatie, zodat jullie een goede indruk krijgen van de werkwijze, toegankelijkheid en effectiviteit die jullie mee kunnen nemen in deze overwegingen.

Als je het antwoord nee is, dan is het goed sowieso een goed idee om te onderzoeken op welke manieren ontspanning wel invulling kan krijgen binnen jullie bedrijf.

Hoe zorg je ervoor dat stoelmassages beschikbaar zijn voor degenen die het nodig hebben?

Nu de voordelen van stoelmassage bekend zijn, is het ook nodig om ervoor te zorgen dat stoelmassage beschikbaar is voor degenen die het nodig hebben.

Hier zijn een paar tips hoe je de toegankelijkheid van stoelmassage kunt verbeteren.

 1. Zorg er allereerst voor dat jouw medewerkers op de hoogte zijn dat stoelmassages aangeboden worden.
 2. Stel bijvoorbeeld een stoelmassageschema op voor medewerkers. Dit zal ervoor zorgen dat iedereen die stoelmassage nodig heeft, deze kan krijgen.
  (De Mioka website heeft een online planner waar je makkelijke uren kunt inplannen waar je stoelmassages in wilt huren).
 3. Maak medewerkers ervan bewust wat de voordelen zijn en wat de impact van stoelmassage is.

Hoe maak jij jouw werkgever bewust van de voordelen van stoelmassage.

Het is niet altijd de gemakkelijkste taak om jouw werkgever ervan te overtuigen dat dit een waardevolle investering is. Om jouw werkgever bewust te maken van de voordelen van stoelmassage, kun je veel doen.

 • Met je leidinggevende praten over de genoemde voordelen,
 • Met jouw collega’s praten over de voordelen en over de gezondheidsrisico’s van het niet ondergaan van stoelmassage.
 • Je kunt met jouw manager praten over de voordelen van stoelmassage door de voordelen voor de fysieke en mentale gezondheid, de kosteneffectiviteit en de sociale en zakelijke voordelen van stoelmassage te benadrukken.

Vrijblijvend geeft Mioka proefmassages op jullie locatie, zodat jullie een goede indruk krijgen van de werkwijze, toegankelijkheid en effectiviteit die jullie mee kunnen nemen in deze overwegingen.

Uiteindelijk kun je het aanbieden van stoelmassage op het werk als arbeidsvoorwaarde opnemen in jullie pakket. Vaak wordt niet eens in beschouwing genomen dat het een onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden kan zijn, en bijkomend voordeel hiervan is dat de stoelmassage kosten een fiscaal voordeel genieten.

Conclusie:

Ik hoop dat deze blogpost informatief voor je is geweest over de voordelen en toepassingen van stoelmassages die de duurzame inzetbaarheid vergroten van je personeel. Wat we in deze blogpost hebben besproken, is dat stoelmassages kunnen worden gebruikt als een duurzame langetermijnstrategie, juist in de huidige moeilijke arbeidsmarkt. Als je op zoek bent naar mogelijke manieren om jezelf en je werknemers duurzaam in te zetten, kunnen stoelmassages een goede optie zijn waarvoor geen grote investering vooraf nodig is.

Bedankt voor het lezen en ik hoop snel van je te horen!

Nieuwsbrief