Vormgeving van een massage bij Mioka

Vormgeving van een massage bij Mioka

Als je besluit je klachten te willen verlichten met behulp van massagetherapie en eigenlijk niet goed weet wat deze therapievorm inhoud.

Vormgeving van een massagetherapie sessie:

 1. Te starten met een korte intake om samen de klacht helder te krijgen, en je hulpvraag duidelijk te kunnen formuleren zodat wij beiden afgestemd hebben waaraan gewerkt gaat worden.
 2. Te masseren op een massagetafel en:
  • te werken met de gelaagdheid van het lichaam zoals, fysieke,- en emotionele blokkades, gevoelens, celgeheugen, mentale patronen en herinneringen.
  • te werken met jouw levensverhaal.
  • Inzicht te krijgen door te werken met thema’s die spelen.
  • te masseren vanuit een invoelende benadering.
  • aanwezigheid van mij, vanuit een onderzoekende en zijnsgerichte houding
 3. Af te sluiten met een korte evaluatie van de sessie.

Mijn uitgangspunt zal altijd zijn
Jij bent diegene die zichzelf kan helen
Mioka visie

1. Intake

Een sessie duurt maximaal 75min en we starten met een korte intake, waarin we helder gaan maken wat jouw hulpvraag is. Wat zijn jouw klachten? Waar zit je mee? Waar wil jij mee geholpen worden? Wat wil jij onderzoeken? 

Ik stel je vragen om een zo helder mogelijk beeld van jou als persoon te krijgen, welke thema’s er spelen, waar in je lichaam de klachten zich manifesteren en hoe jij deze ervaart. Deze informatie is de basis voor een behandelplan, zowel voor deze sessie wat ik wil gaan doen, als eventuele vervolgsessies.
De meeste informatie krijgen wij door verder te gaan op de massagetafel.

2. Massagesessie

De massage begint met lichte aanrakingen en inmasseren van je lichaam zodat je contact kan maken met jezelf. Het ervaren van het ‘hier en nu’ staat hier centraal. Aanvoelen van jouw lichaam, je eigen aanwezigheid in je lichaam te ervaren en bewust te worden van dat wat je waarneemt.

In de volgende fase van de massage gaan wij in de gelaagdheid werken van je lichaam. Wat is dat, gelaagdheid?

Je kunt je wellicht voorstellen dat als jij je ergens bewust van wordt, dat dit vaak in stapjes gebeurt. Soms ‘valt het kwartje’ als er zich iets voor heeft gedaan, waardoor je inzicht krijgt hoe iets in elkaar zit. Maar daar zijn vele kleine stapjes aan vooraf gegaan, sommigen heb je niet eens bewust meegemaakt. 

Zo gaat het ook met het opbouwen van je klachten. Bijvoorbeeld dat je altijd op een bepaalde manier met een situatie omgaat, en dat deze manier je stress oplevert. Vooral de onbewuste manieren van omgaan met situaties (gedrag/patronen) hopen zich op in je lichaam, zorgt voor vastzittende spieren, organen die overbelast raken, of minder hun werk kunnen doen. Patronen die lang genoeg in stand blijven, kunnen zorgen voor grotere lichamelijke klachten dan alleen vastzittende schouders, hoofdpijn of buikpijn. Darmklachten, hartproblemen, ademhalingsstoringen, kunnen allemaal te maken hebben met een uiting van je lichaam op vastzittend gedrag/patronen/overtuigingen die een schadelijk effect hebben op jou.

Inzicht krijgen in je gedrag, patronen en overtuigingen, levert mogelijkheden op, mogelijkheden om los te laten, nieuwe stappen te zetten, richting voor de toekomst uit te zetten, en je klachten anders en met meer verlichting in je lichaam te ervaren. 

Tijdens de massage onderzoeken we de verschillende lagen (fysiek, mentaal, emotioneel) en krijgen we inzicht hoe dit is opgebouwd. De massage brengt je in contact met je lichaam en je gevoel.
En dat kan confronterend, uitdagend, pijnlijk, verhelderend, etc. zijn. Zowel fysiek (gevoelig,pittig/pijnlijk…) als mentaal (denken, ego…) en emotioneel (angst/verdriet/boosheid…). Het hangt allemaal met elkaar samen en ik begeleid je om ervoor te zorgen dat je dit allemaal kan, mag en durft te ervaren door de veilige bedding die ik biedt gedurende de sessie als jouw begeleider/coach.

In deze fase onderzoeken we samen deze lagen, en dat kan tijd kosten. Afhankelijk van jouw vraagstuk kunnen er meerdere sessies nodig zijn om verheldering te krijgen.

Inzichten krijgen levert mogelijkheden op, mogelijkheden om los te laten, nieuwe stappen te zetten, richting voor de toekomst uit te zetten, en je klachten anders en met meer verlichting in je lichaam te ervaren.

3. Evaluatie

Tijdens de evaluatie bespreken we hoe jij de massage hebt ervaren en welke inzichten er bij jou naar boven zijn gekomen. Het kan zijn dat je een oefening/opdracht meekrijgt tot de volgende sessie om te oefenen met wat er in de sessie naar boven is gekomen.

Afhankelijk van het thema’s en vraagstuk, zal er meer dan 1 sessie benodigd zijn. Mijn uitgangspunt is te beginnen met 3-5 sessies, en daarna verder te kijken of er nog meer benodigd is. Ik schrijf een behandelplan voor deze sessies, zodat er een richting en doel is waar naartoe wordt gewerkt.

Een aantal voorbeelden waar Mioka jou mee kan helpen

Wat ik van jou vraag is jouw bereidheid om zelf verandering te gaan brengen in jouw vraagstuk, dan kunnen we samen jou verder gaan helpen!

Na het lezen van deze post zal jij misschien helder hebben gekregen dat bewustwording een sleutelrol speelt in jouw helingsproces.
Als jij je lichaam mag beschouwen als de manifestering van jouw bewustzijn dan kijk je wellicht al op een heel andere manier naar jouw klachten. Je lichaam (bewustzijn) geeft continu signalen die je aangeven welke kant jij op kunt gaan in je leven.
Lichamelijke ongemakken en klachten zijn er niet om je dwars te zitten, ook om je richting te geven.

Het interpreteren van je lichamelijke signalen is waar deze vorm van therapie zich op focussed.

Mocht er iets niet duidelijk zijn over de vormgeving van een massage, wil je meer weten, of ben je geïnteresseerd geraakt om samen te werken in jouw onderzoek, neem contact op!

Fijn dat je Contact opneemt!

Vul onderstaande gegevens in en ik beantwoord je zsm.

Mioka contact gegevens

alt=""

Geef het gewenste bedrag aan mij door en het adres waar de bon naartoe gestuurd dient te worden en ik zorg voor de rest ✨
MAIL of BEL je verzoek door.

Dank voor het invullen!

Ik neem zo spoedig mogelijk
contact met je op

Warme groet,
Micha Uspessij
Mioka