Wanneer ga je naar een massagetherapeut?

Lees het antwoord hier.

Wanneer ga je naar een massagetherapeut

Definitie massagetherapeut

Om een antwoord te krijgen op de vraag: Wanneer ga je naar een massagetherapeut?

Laten we eerst even kort kijken naar de definitie van massagetherapie (bron wikipedia):
Massage: De praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam…
Therapie: komt van het Griekse θεραπεία (therapeía) wat behandelen betekent.

Kortom,
een massagetherapeut voert behandelingen uit met behulp van massage en behandelt doorgaans cliënten om geestelijke en emotionele klachten/symptomen te adresseren.

Om massage minder plastisch te laten klinken als hierboven gedefinieerd, zou mijn toevoeging hierop zijn:
Massagetherapie kan toegepast worden bij jouw klachten wanneer de verbinding met jouzelf (en lichaam) afgenomen is, of misschien wel weg lijkt te zijn door jouw klachten.
Massagetherapie heeft als doel om je weer in contact te brengen met je lichaam, je eigen lichaam weer te ervaren, zodat de balans tussen fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel kan herstellen en je meer stroming kunt ervaren in jou als geheel. Dit levert vaak nieuwe inzichten op om ook anders naar jezelf te kijken en hoe jij je klachten ervaart.

Een prachtig en beknopt overzicht geeft een collega massagetherapeut Erik Zoomers in ‘De massagepodcast’, waarin hij in elke podcast het antwoord zoekt op de vraag:
𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗶𝘀 𝗺𝗮𝘀𝘀𝗮𝗴𝗲 𝗯𝗶𝗷………..𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝗶𝗱𝗲𝗲?

Massagetherapeuten kunnen veel klachten adresseren en deze podcast geeft een verhelderend beeld dat massagetherapeuten vaak ook een specialisme hebben.

Ik (Mioka massagetherapeut Deventer) ben bijvoorbeeld gespecialiseerd in het contact maken met jezelf. En werk met een holistisch mensbeeld en visie.

Een aantal voorbeelden van klachten/symptomen waar een massagetherapeut jou mee kan helpen

Of specifiek moeite hebben met bijvoorbeeld

Wat een massagetherapeut doet is verder kijken dan symptomen en klachten, zoals stress, onrust voelen in je lichaam en moeite hebben om voor jezelf te kunnen kiezen..
Een massagetherapeut gebruikt massage als middel en begeleidt jou op een manier zodat onbewuste processen naar boven komen, en de oorzaak naar het licht komt.

Wat een (holistisch) massagetherapeut specifiek tijdens een sessie doet, is je continu uitnodigen om bewust aanwezig te zijn in je lichaam en hierin op onderzoek uit te gaan wat er tot uitdrukking wil komen. Tijdens de massage zal je coachend begeleid worden om de signalen van je lichaam waar te nemen, hier bij te blijven en je gevoel te voelen.

Door inzicht te krijgen in deze signalen zal je ook inzicht krijgen hoe deze klachten zich hebben kunnen manifesteren tot een klacht, de kern van de oorzaak. In de kern ligt de sleutel tot het ervaren van werkelijke ontspanning en heling.

Dus, wanneer ga je naar een massagetherapeut?

Nu jij weet dat inzicht krijgen in de signalen van jouw lichaam, jou de mogelijkheid geven om zelf verlichting te brengen aan jouw klachten en hoe jij deze ervaart, is de vraag of jij hier hulp bij kunt gebruiken.

Wil jij de signalen die jouw lichaam continu geeft leren interpreteren? Beter in contact komen met je gevoel? Zelf zorg kunnen dragen om jouw klachten te verminderen?

Ga op onderzoek uit welke massagetherapeut bij jouw past!

Kijk ook of er iemand zich gespecialiseerd heeft in jouw klacht. Ga er niet van uit, dat als je klacht niet helder is, of niet vermeld staat, dat een massagetherapeut niets kan betekenen. Wellicht kan deze persoon dat wel, of kan deze doorverwijzen naar iemand die je wel verder kan helpen.

Ik wens je een mooie ont-wikkeling toe!

Deel dit artikel op:

alt=""

Geef het gewenste bedrag aan mij door en het adres waar de bon naartoe gestuurd dient te worden en ik zorg voor de rest ✨
MAIL of BEL je verzoek door.