Uit contact met jezelf?

Holistische massagetherapie Deventer

bewustwording in het contact met jouzelf

Van alles geprobeerd, en toch...

Jezelf weer vinden

"Ik help je met jouw wens om in contact te komen met jezelf, jouw gevoel en eigen liefde."

Los te komen van verwachtingen waar jij voorheen aan moest voldoen, zodat je met vertrouwen in jouw lichaam weer liefde en voldoening uit je leven haalt

Leven vanuit je gevoel

Jezelf weer vinden en leven vanuit je gevoel

Jouw lichaam weet het!

Jouw stress, verdriet angst en pijn is er allemaal op gericht om jou te helpen om los te komen van:

 • controle en dwang om het juiste te moeten doen
 • te moeten voldoen aan de eisen en verwachtingen van anderen
 • Hoe jij vindt dat jij je leven moet leven

Je gaat steeds meer vrijheid ervaren door lichaamswerk en ademhalingswerk. Het brengt jou in contact met jezelf en voelt wat voor ruimte dit geeft. Ruimte om vrij te ademen, niet meer gebonden aan oude overtuigingen en richting te geven aan jouw leven en hier vorm aan te geven.
Bewustwording hierin geeft jou inzicht in welke belemmeringen invloed hebben op de vrijheid die jij ervaart.

"Mijn missie is om bij te dragen aan het creëren van ruimte en verdieping voor gevoel, zodat jij tot de kern kunt komen van jouw klacht en vraagstuk"

Gespecialiseerd in de signalen van het lichaam
Ik weet hoe het is om niet in contact te zijn met mijzelf. Een leven te leven die (onbewust) bestaat uit het vermijden van conflicten, weg te lopen uit moeilijke situaties, boos te worden, mijzelf klein en onzichtbaar te maken als het mij te moeilijk wordt.

Het gevolg door op deze manieren de problemen uit de weg te gaan is, dat ik niet in contact kom met mijzelf en daarmee voorkom dat ik mijn leven kan leven in verbinding met mijzelf en iedereen om mij heen. Het zorgt ervoor dat wat ik wil doen in mijn leven, slechts half of niet af komt omdat ik overal omheen wandel. Het kan er zelfs voor zorgen dat ik niet kan voelen wat ik eigenlijk wel wil.

Oude overtuigingen doen hier hun werk, en dat op te zoeken en echt te zien wat het wilt zeggen, dat heb ik geleerd door lichaamswerk en ademhalingswerk. Mijzelf te leren zien als de persoon die ik ben. Iemand die zijn bijdrage kent en betekenis geeft aan een mooiere wereld!

Tijdens een sessie geef ik ondersteuning aan jouw proces door gebruik te maken van ademwerk, technieken en basiskennis uit o.a. Haptonomie, Shiatsu, Guasha, Deep tissue massage, chakra massage. Mijn therapeutische vaardigheden en holistisch uitgangspunt ondersteunen ons in het geven van een veilige bedding om dieper te kunnen zakken in je lichaam.

Holistische massagetherapie Deventer
Micha Uspessij

Ook jij kunt jezelf weer vinden, in contact zijn met je gevoel
en flow ervaren in je leven!

Alt=""

Ervaringen van mijn cliënten

Mijn doel was om te leren omgaan met onzekere situaties en deze niet naar me toe te trekken.
Ik heb vooral veel verstopte emoties en kan snel een moeilijke situatie tot mezelf trekken. Tijdens de sessies leerde ik vooral deze onzekerheden en moeilijke gevoelens aandacht te geven om er te zijn. De verwachting dat ik iets moest oplossen, of een onfijn gevoel er niet hoort waren dingen die ik in mijn reflectie nam.
Aandacht geven aan de gevoelens en er laten zijn bleek veel effectiever te zijn. Ik merkte dat ik na zo'n sessie lichter voelde en dichter bij mezelf kwam. Het was een indrukwekkende ervaring.

Micha's aanpak is in mijn ogen een combinatie van psychotherapie, haptonomie en massage. Samen patronen ontdekken/benoemen, samen bekijken hoe je het anders kunt benaderen om het beter voor jezelf te maken.
In elke behandeling stond een pijnpunt centraal (mentaal en fysiek). Direct resultaat was dat mijn lichaam na de behandeling prettiger aanvoelde. Een behandeling werkt op de psyche langer door.
Gevolg is dat ik me bewuster ben van mijn handelen en de mogelijkheden om daarin aanpassingen te doen.


Behandeltraject onder begeleiding van een gediplomeerd massagetherapeut

Bewustwording - Luisteren naar de signalen van je lichaam

Bewustwording is een belangrijk onderdeel van holistische massagetherapie. Het lichaam liegt namelijk nooit en geeft signalen af wanneer er iets niet klopt. Door te luisteren naar deze signalen kun je ervaren wat er binnen in je leeft en wat er nodig is om weer in balans te komen. Dit maakt bewustwording en inzicht belangrijke aspect.

Holistische massagetherapie Deventer gaat niet alleen om het verminderen van klachten, maar ook om bewustwording en inzicht. Door tijdens de massage aandacht te geven aan je lichaam en te luisteren naar de signalen die het afgeeft, kun je ervaren welke behoeften er vanuit een diepere laag gegeven worden en wat jij werkelijk nodig hebt. Door contact met jezelf te maken en je lijf te voelen als één geheel ga je opmerken dat er o.a. plekken zijn die jij beschermd, over je grens gaat en waar je uit connectie bent.

Jouw lichaam is een middel dat je helpt om je bewust te worden van wat er besloten ligt in jezelf als je ernaar leert luisteren.
Mioka holistische massagetherapie Deventer nodigt uit om op onderzoek uit te gaan naar wat je lichaam je vertelt.
Vanuit dat uitgangspunt ga je ontdekken dat je lichaam constant signalen geeft die van je vragen hiernaar te luisteren.
Door bewust te luisteren wat je lichaam je wilt vertellen, ga je zelf antwoord geven op de vragen die zich uiten in jouw lichamelijke klachten.

Door inzicht te krijgen in deze processen, zal je ook inzicht krijgen in jouw klachten zich hebben kunnen vormen tot een klacht.

Ik ben gediplomeerd massagetherapeut. Aangesloten bij een beroepsvereniging en geschillencommissie om de kwaliteit te borgen die jij van een therapeut mag verwachten.

Ik ben gediplomeerd massagetherapeut. Aangesloten bij een beroepsvereniging en geschillencommissie om de kwaliteit te borgen die jij van een therapeut mag verwachten.

Als massagetherapeut beschik ik niet alleen over de juiste therapeutische vaardigheden, ook over de nodige kennis en vaardigheden om contact te maken met jou als cliënt en aandacht te hebben voor jouw behoefte en hulpvraag.

Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar jouw lichamelijke signalen/klachten, ook naar de emotionele en psychische signalen, gedragskenmerken, energie, gezin van herkomst en het huidige systeem waar jij klachten in opbouwt.

Het is belangrijk om te beseffen dat onverwerkte emoties en psychische blokkades een grote invloed kunnen hebben op het lichaam en de gezondheid. Door aandacht te hebben voor deze signalen en deze te bespreken tijdens de behandeling, kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en kunnen onverwerkte emoties worden verwerkt, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Behandelingen gericht op bewustwording en inzicht, om jouw gevoel te laten spreken

Vooraf vindt een vrijblijvend en gratis inzicht gesprek plaats waarin we samen beoordelen of het iets voor jou is,
en ik iets voor jou kan betekenen.

Kosten en wat het je oplevert

90,- per sessie van 75min*
 • Je gaat ruimte creëren voor je gevoel door in contact te komen met jezelf.
  Ruimte en aandacht geven aan je gevoel geeft erkenning aan vastzittende energie. Het geeft mogelijkheid om het leven te laten stromen en vanuit je gevoel keuzes te maken en te leven.
 • Je gaat inzichtelijk krijgen welke overtuigingen zijn ontstaan die jou in je leven vasthouden.
  Door verbanden te leggen tussen heden, verleden en toekomst. Inzicht hierin geeft jou ruimte om nieuwe stappen te zetten, los van deze belemmeringen.
 • Je gaat het vertrouwen en de liefde herstellen voor jezelf en je lichaam.
  Door de liefde weer terug te vinden, zul jij je weer echt kunnen verbinden met je relatie(s) en je leven vorm kunnen geven in verbinding met jezelf en de ander.

* Prijzen incl. btw voor particulieren, excl. btw bij zakelijke afname.
*Aantal sessies is geheel afhankelijk in welk stadium jij in je eigen ontwikkeling zit, en kun je uitgaan van een minimum van 3 sessies.

Tijdens de massage zijn er verrassende resultaten geboekt.
Die hebben mij inzicht gegeven, en geholpen gebeurtenissen in mijn leven, die er toch meer toe doen dan ik dacht, een plekje te geven.

Dankzij Micha heb ik geleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam i.p.v. te negeren en door te rennen .
Hij is daarin een fantastische en integere begeleider, die de kunst verstaat om te triggeren zonder te pushen.
Ik heb veel geleerd en neem de lessen nog met me mee. Ik merkte dat ik het fijn vond dat er een wederzijdse samenwerking was, waar ik ook aan mijn eigen grenzen mocht houden. Ik merkte dat ik hierdoor meer vertrouwen heb in mezelf, en het minder spannend vind om te gaan met moeilijke situaties in mijn dagelijkse leven.

Je hebt een professionele houding en serieuze interesse in mij als persoon. Ik had veel spanning in mijn lijf en je wist precies de punten te pakken, zowel lichamelijk als geestelijk, ik vond dit erg bijzonder. Je hebt mijn spanning met je massages uit mijn lichaam gehaald en mijn klachten verdwenen na een aantal sessies.

Veelgestelde vragen

Holistische Massagetherapie is een therapievorm die werkt vanuit een holistische visie. Bij deze therapievorm wordt er niet alleen gekeken naar het lichaam, ook naar de psyche (geest) en ziel en jouw lichaamswijsheid.
Het doel is om via het lichaam contact te maken met de lichamelijke signalen, gevoelens, emoties en gedachten die daarbij horen.

Massagetherapie wordt ingezet om de onderliggende oorzaak bij verschillende klachten, zoals stress, vermoeidheid, spierpijn en spanningsklachten naar boven te halen. Ook wanneer je bijvoorbeeld behoefte hebt aan rust en ruimte, kan er gekeken worden naar de onderliggende behoefte en oorzaak.

Tijdens de massage werken wij samen om eventuele spanningen of blokkades die jouw persoonlijke ontwikkeling in de weg staan, inzichtelijk te krijgen zodat jij met een andere blik stappen kunt zetten.

(Kijk ook onder het kopje “met welke thema’s kan ik geholpen worden”)

Tijdens een sessie gaan wij samen kijken naar spanningen of blokkades die jouw persoonlijke ontwikkeling in de weg staan, en deze inzichtelijk te gaan maken met behulp van technieken uit massage, ademwerk, haptonomie en andere werkvormen, zodat jij met een andere blik stappen kunt zetten.
Het wordt gebruikt om de jouw gezondheid en welzijn te verbeteren en is geschikt voor jou als je meer verbondenheid met jouw lichaam wilt voelen.
Door op een dieper niveau met jou contact te maken ben ik als therapeut in staat een meer aangepast en effectief behandelplan op te stellen. Lees meer hierover in mijn blog hoe een sessie kan worden vormgegeven.

Werkt massagetherapie dan voor iedereen?

Het is belangrijk om te beseffen dat ieder mens uniek is en dat massagetherapie niet voor iedereen geschikt is. Daarom belangrijk om te kijken welke klachten en signalen jouw lichaam geeft en of massagetherapie daarbij kan helpen. Als massagetherapeut zal ik daarom altijd kijken naar de persoonlijke situatie en behoeften van jou en of ik hier iets in kan betekenen.

Er zijn veel thema’s die bij holistische massagetherapie aan bod kunnen komen. Een veel voorkomend thema is het loslaten van oude pijn of lastige situaties uit het verleden. Dit kan door stil te staan bij wie je bent, wat er in je leeft en wat je los kunt laten. Een ander thema is jezelf en je lichaam op een dieper niveau leren kennen. Dit kan bijvoorbeeld door je te richten op je ademhaling en je bewust te worden van je lichaam.

Integrale holistische massage richt zich op de mens als geheel, het begrijpen van de oorzaak of achtergrond van spanningen of klachten en het loslaten van emoties. Dit helpt om een betere balans tussen denken voelen handelen en zijn tot stand te brengen.

Een holistisch massagetherapeut is een geschoolde professional die kennis en vaardigheden heeft op het gebied van begeleiden van cliënten en hierbij massage gebruikt als hulpmiddel bij de therapievorm. De therapeut is opgeleid om aandacht te hebben voor jou als gehele mens en om tijdens de behandeling vanuit rust en vertrouwen en holistische visie te werken.

Tijdens een massagetherapie sessie kan ik gebruik maken van een breed scala van diverse oosterse en westerse massagevormen:

 • Klassieke massage technieken
 • Energetische massage
 • Holistic pulsing (pulsen)
 • Chakra massage
 • Deep tissue massage
 • Triggerpoint massage
 • Shiatsu
 • Guasha

Ook wordt er gebruik gemaakt van therapeutische vaardigheden met grondbeginselen uit:

 • Meridiaanleer
 • Haptonomie
 • Ademwerk
 • Chakra psychologie
 • Karakterstructuren

Het gratis inzichtgesprek is ervoor om helderheid te brengen in jouw hulpvraag en wat ik voor jou kan betekenen.
Voordat wij aan het traject gaan beginnen krijg je een vragenlijst toegestuurd die je dient in te vullen zodat ik een zo goed mogelijk beeld krijg van jou als persoon.
Voorafgaand aan elke sessie vind een korte intake plaats om af te stemmen waar wij aan gaan werken voor die sessie.

Op de massagetafel lig je alleen met je onderbroek/slip aan. Je ligt onder een grote massagehanddoek, en de delen die niet gemasseerd worden zijn bedekt met de massagehanddoek.

Een behandeling/sessie duurt 60-75 minuten.

Nee, de behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding van een zorgverzekeraar.

Kijk hiervoor op de ontspannings massage Deventer pagina.

Heb je echt last van spierknopen (triggerpoints) en wordt je belemmert in je beweging door pijn vanuit een lokale plek in de spier, dan raad ik de Triggerpoint behandeling Deventer. Deze massage behandeling brengt verlichting in spierknopen.

Betaling kun je makkelijk voldoen met je mobiel bankieren app door door de QR code na de sessie te scannen.
Heb je geen mobiel bankieren app, dan stuur ik je de betaallink toe.

Ga volledig vrijblijvend met mij in gesprek:

Openingstijden MIOKA:
Ma: 9u30-13u
Di: 9u30-18u
Wo: 8u-18u
Do: 8u-18u
Vr: 8u-18u

Keulenstraat 12 - 1.14
7418 ET
Deventer
06 12 71 59 29
info@mioka.nl

Dank voor het invullen!

Ik neem zo spoedig mogelijk
contact met je op

Warme groet,
Micha Uspessij
Mioka

alt=""

Geef het gewenste bedrag aan mij door en het adres waar de bon naartoe gestuurd dient te worden en ik zorg voor de rest ✨
MAIL of BEL je verzoek door.