Categorieƫn
Visie

Micro-Macro : Kijken naar de wereld binnen en buiten jou.

Micro-Macro

Ik mag graag de wereld beschouwen vanuit het perspectief dat alles in verbinding in elkaar staat.

Er zijn legio voorbeelden aan te halen om aan te geven dat dit ook werkelijk zo is, en toch betrap ik mijzelf erop dat ik mijzelf hiervan vaak lostrek en distantieer.

Dat ik afgescheidenheid  (dualiteit) zelf creĆ«er, en tegelijkertijd ook onlosmakelijk verbonden is met mijn eigen ZIJN.

Ik kan er niet zijn zonder deze afsplitsing te ervaren. Ik ben nu eenmaal gebonden aan dit lichaam en alle invloeden en verbindingen die van binnen en van buiten komen.

Wat heeft het voor nut om te beseffen dat alles in verbinding staat met elkaar?

Voor mij betekend het dat ik richting krijg in mijn eigen bestaan. Het maakt het mogelijk dat ik mijn eigen bestaansrecht mag ervaren. Dat mijn aanwezigheid van invloed is op alles wat er om mij heen gebeurt.

Dat mijn energie uitstraalt om mij heen (aura) van invloed is op de energie van anderen. Dat positieve energie en mindset een positieve werking heeft op gebeurtenissen en mensen om mij heen.

Ik dwaal hier vaak nog vanaf, van mijn invloed op en in de wereld.

Om weer makkelijk tot dit besef te komen en dit weer te voelen laat de natuur mij iedere keer weer dat zien waar ik vanaf dwaal.

En mijn persoonlijke voorbeelden bevinden zich vaak wanneer ik in het bos wandel en mos mijn aandacht trekt.

Micro-Macro-01

Ik vind het fascinerend dat mijn verbeelding zich elke keer weer openbaart wanneer ik in contact kom met mos. Het voelt voor mij aan als een bos in een bos. Relatief gezien: Mos (micro), Bos (macro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *